Project omschrijving

HAAL MEER UIT JE DIGITALE CAMERA

Heb je een digitale compact fotocamera of een spiegelreflex camera en heb je het gevoel dat er veel meer uit te halen is? Dan is deze cursus wat voor jou. Je leert in één dag hoe je beter kunt fotograferen. Naast uitleg in begrijpelijke taal ga je met je eigen camera aan de slag om te oefenen.

Data & aanmelden

Je kunt doorlopend aanmelden voor de cursus fotograferen. Zodra er 4-5 aanmeldingen zijn wordt in overleg met de deelnemers een datum gekozen.

Meestal is dat een zaterdag van 9.30 – 16.30 uur. Bij 6-8 deelnemers kunnen we kiezen voor een locatie in Beugen (MFC ’t Kruispunt) of Aarle-Rixtel (Kasteel Croy). Bij 4-5 deelnemers is de cursus bij mij thuis in Oeffelt.

De kosten voor deelname zijn € 60 (inclusief lunch en documentatie).

Oefenen met je eigen camera

Door het aantal deelnemers zeer beperkt te houden mag je rekenen op persoonlijke aandacht.

Je oefent tijdens de cursusdag met je eigen camera. Desgewenst mag je ook een professionele camera van mij proberen.

De besproken onderwerpen zijn in de opdrachten verwerkt. Je gaat hierdoor je camera beter leren kennen en je ontdekt meer mogelijkheden.

Wat ga je leren?

We behandelen de onderwerpen techniek, veel voorkomende situaties en compositie. De basisbegrippen diafragma, sluitertijd en ISO zijn wat technisch maar hiermee begrijp je de camera beter. Ook de onderwerpen scherp stellen, zoomen en flitsen komen aan bod. Veel voorkomende situaties zijn portret foto, landschappen, actiefoto, weinig licht en close-up. Tenslotte leer je hoe je met 6 gemakkelijk te onthouden compositieregels je foto’s sprekender kunt maken.

MEER VAN PASSIEFOTO